Jadłospis
18.11.2024- 22.11.2024
Woda do picia dostepna na oddziałacH
Poniedziałek
Śniadanie
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, serek Almette, talerz warzyw papryka, ogórek, kakao, herbata z cytryną 1,6 Wartość kaloryczna ok. 228 kcal |
II ŚNIADANIE: Jabłko, woda
Obiad
OBIAD: Zupa pomidorowa zabielana z dodatkiem warzyw i ryżu, gnocchii, gulasz z szynki z warzywami, ogórek kiszony, kompot 1,2,6,8 Wartość kaloryczna ok. 506 kcal |
Podwieczorek
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa krakowska podsuszana, talerz warzyw rzodkiewka, sałata zielona, herbata z cytryna 1,6 Wartość kaloryczna ok.196 kcal
Wtorek
Śniadanie
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejska krucha talerzyk warzyw pomidor, sałata zielona kawa, herbata z dodatkiem mięty cytryną (1,6,) Wartość kaloryczna ok. 254 kcal |
II Śniadanie: Sok z buraka i jabłka , woda Wartość kaloryczna ok. 63 kcal
Obiad
|
Podwieczorek
Kisiel owocowy, jabłko, herbatniki zoo (1,2,4,6) Wartość kaloryczna ok. 146 kcal
Środa
Śniadanie
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki talerzyk warzyw rzodkiewka, papryka, kawa, herbata z dodatkiem mięty i z cytryną ( 1,6,) Wartość kaloryczna ok. 268 kcal |
II ŚNIADANIE: Suszone owoce morela, winogrono, żurawina, woda Wartość kaloryczna ok 71 kcal
Obiad
OBIAD: Kapuśniak z warzywami z wkładką mięsną i dodatkiem ziemniaków, pierogi leniwe, kompot z jabłka, porzeczki i śliwki (1,2,6,8) Wartość kaloryczna ok. 508 kcal
Podwieczorek
Banan, gruszka, wafelki ryżowe z polewą malinową 1,6 Wartość kaloryczna ok. 119 kcal
Czwartek
Śniadanie
Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, pieczywo mieszane z masłem i dżemem brzoskwiniowym herbata z cytryną (1,4,6, ) Wartość kaloryczna ok. 288 kcal |
II ŚNIADANIE: Wesołe literki , woda Wartość kaloryczna ok. 70kcal
Obiad
OBIAD : Zupa jarzynowa z dodatkiem ziemniaków, makaron z kurczakiem, szpinakiem i serem Feta, kompot z jabłka i truskawki t (1,2,6,8) Wartość kaloryczna ok.457 kcal
Podwieczorek
PODWIECZOREK Mus wieloowocowy, pałeczki kukurydziane (1,6) Wartość kaloryczna ok. 151 kcal |
Piątek
Śniadanie
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajek z dodatkiem szczypiorku i rzodkiewki, kawa, herbata z cytryną 1,2,6 Wartość kaloryczna ok. 241 kcal
II Śniadanie Mandarynki woda Wartość kaloryczna ok. 80 kcal
Obiad
Zupa brokułowa z dodatkiem warzyw i dodatkiem tartego ciasta ziemniaki, filet z Dorsza, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, kompot 1,2,3,6,8 Wartość kaloryczna ok 514 kcal
Podwieczorek
Jogurt naturalny z dodatkiem bananów i truskawek, biszkopty 1,2,6 Wartość kaloryczna ok. 131kcal
* Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie
Numery alergenów występujących w naszych posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Jaja i produkty pochodne
3. Ryby i produkty pochodne
4. Orzechy
5. Soja i produkty pochodne
6. Mleko i produkty pochodne
7. Miód
8. Seler
9. Nasiona sezamu
10. Dwutlenek siarki
11. Gorczyca i produkty pochodne