Jadłospis


19.02.2024-23.02.2024
Woda do picia dostepna na oddziałacH

Poniedziałek

Śniadanie

ŚNIADANIE: pieczywo mieszane z masłem 140g (1,6) ser żółty 40g (6), papryka, ogórek, kakao 200g (6), herbata z cytryną
i miodem.(7)

II ŚNIADANIE  jabłko, woda

Obiad

OBIAD: zupa selerowa z makaronem 300g (1,6,8),  ziemniaki 200g (6), kotlet schabowy (1,2) , kapusta gotowana 40g (1,6), kompot.

Podwieczorek

PODWIECZOREK: Sok Kubuś 150g  , krakersy

Wtorek

Śniadanie

ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem 140g(1,6), pasztet drobiowy 30g (2,6,8 ), rzodkiewka, ogórek kiszony, herbata z cytryną, kawa 200g (6)

II Śniadanie: mandarynka, woda

Obiad

OBIAD: Barszcz biały z ziemniakami 300g (1,6,8 ), gołąbki  w sosie pomidorowym 300g (1) kompot
 

Podwieczorek

PODWIECZOREK: Bułeczka z kruszonką 140g (1), herbata owocowa

Środa

Śniadanie

ŚNIADANIE: pieczywo mieszane z masłem 140g (1,6), szynka  tradycyjna 40g (1,2,5 ,8), pomidor, ogórek świeży,  kawa 200g (6), herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE gruszka, woda

Obiad

 

OBIAD: Zupa pomidorowa z makaronem 200g (1,6) ziemniaki 200g (6), kotleciki z jajek (2) 300g ,marchewka duszona z groszkiem 40g (1,6),  kompot.

Podwieczorek

PODWIECZOREK: pieczywo mieszane z masłem 50g (1,6),  serek topiony 20g(6) papryka, pomidor, herbata z cytryną

Czwartek

Śniadanie

ŚNIADANIE: Zupa grysikowa na mleku 300g (1,6), bułka z masłem i powidłem (6), herbata z cytryną.

II ŚNIADANIE pomarańcze, woda

Obiad

OBIAD: Krupnik 300g (1,6,8), makaron ze szpinakiem, kurczakiem 200g(6,1) kompot

Podwieczorek

PODWIECZOREK: Mus owocowy, chrupki kukurydziane

Piątek

Śniadanie

ŚNIADANIE: pieczywo mieszane z masłem 50g (1,6), pasta z makreli w pomidorach 40g (3,6), kawa 200g (6), herbata z cytryną.

 

II ŚNIADANIE banan, woda

Obiad

OBIAD: Zupa pieczarkowa z tartym ciastem 300g (1,2,6,8) racuchy z jabłkami 300g (1,2,6),  kompot.

Podwieczorek

PODWIECZOREK: Owsianka  Lubella 100g (1,6), biszkopty (1,2), woda.

* Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie

Numery alergenów występujących w naszych posiłkach:

1.   Zboża zawierające gluten

2.   Jaja i produkty pochodne

3.   Ryby i produkty pochodne

4.   Orzechy

5.   Soja i produkty pochodne

6.   Mleko i produkty pochodne

7.   Miód

8.   Seler

9.   Nasiona sezamu

10.  Dwutlenek siarki         

11. Gorczyca i produkty pochodne